Degryse hekelt handelswijze Anderlecht: “Wat een folie is dát, zeg?”

Degryse hekelt handelswijze Anderlecht: “Wat een folie is dát, zeg?”

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 08:44di 03-12-2019 om 08:44

Vincent Kompany stond plots in de basis bij RSC Anderlecht tegen KV Oostende. Marc Degryse hekelt de handelswijze van paars-wit in een interview met Het Laatste Nieuws.

Op de clubwebsite van Anderlecht zat Kompany niet eens in de wedstrijdselectie. “Wat een folie is dát, zeg? Is dat om ons in het ootje te nemen? Wanneer is aan Cobbaut verteld dat hij in Oostende linksback zou spelen? Ik vermoed pas de dag van de match? Cobbaut is na speeldag één afgeserveerd als linksachter – naar de tribune verwezen...”

“Een leugentje om bestwil. Het slaat nergens op”, gaat Degryse verder. “Met die leugens en ­halve waarheden slaat Anderlecht als ­instituut een slecht figuur. Maar dus: Cobbaut eruit. Dan komt hij er weer in op Beerschot als centrale verdediger. Hij wordt Rode Duivel, als centrale verdediger. En ineens moet-ie in Oostende weer als linksachter opdraven – hij was ­dramatisch.”

Degryse kan zich ook niet vinden in de werking van de backs bij Anderlecht. “En hoe zit het nu met de ­‘inverted back'? – ik krijg uitslag van dat woord. Tegen Kortrijk was Dewaele één helft ‘inverted back', na de rust niet meer. Zondag was Cobbaut allesbehalve ‘inverted back'. Het slaat nergens op”, aldus de analist en voormalige Rode Duivel.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Degryse hier gelijk?

(273 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws