'Wolf geeft fans van Genk hun zin, Coucke moet banken bij Limburgers'

'Wolf geeft fans van Genk hun zin, Coucke moet banken bij Limburgers'

02-12-2019 23:00 Laatste update: 03-12-2019 08:57
8

Na blunders tegen STVV en RB Salzburg is de kritiek op Gaëtan Coucke niet weggebleven. De fans van Genk willen betere prestaties zien en viseren onder andere hun doelman. Hannes Wolf zal naar verluidt ook ingrijpen.

Zo klinkt het dat Coucke in de bekerwedstrijd tegen Antwerp niet in de basis zal starten. Hij krijgt 'rust' van Wolf, waardoor de tiener Maarten Vandevoordt mag spelen tegen The Great Old. Bij Het Laatste Nieuws geeft men ook een korte beschrijving van de doelman.

Bij het dagblad is men alvast onder de indruk van de zeventienjarige Vandevoort. 'Voor de pers heeft de doelman, ondanks zijn jeugdige leeftijd, al een indrukwekkende fysieke verschijning. Een beetje à la Thibaut Courtois', klinkt het.

Zijn grote voorbeeld zou echter niet de ex-doelman van Genk zijn, maar wel de huidige nummer één van Club Brugge. 'Al keek de jonge Limburger vooral op naar zijn dorpsgenoot Simon Mignolet, die in dezelfde straat als hij woonde in Brustem.'

Voor Vandevoordt wordt het niet zijn debuut, zo speelde hij eerder in de beker al tegen Ronse. 'Zijn debuut in Ronse verliep alvast vlekkeloos. Afwachten of dat dinsdag ook het geval zal zijn tegen een tegenstander als Antwerp', besluit men.