Club Brugge kan in glansseizoen bijzonder knap record RSC Anderlecht breken

Club Brugge kan in glansseizoen bijzonder knap record RSC Anderlecht breken

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 21:25ma 02-12-2019 om 21:25

Club Brugge kon niet veel beter beginnen aan het nieuwe seizoen. Het staat soeverein aan de leiding en heeft al een bijzonder grote voorsprong op de eerste achtervolgers. Met 39 punten heeft het al heel wat punten gesprokkeld en lijkt het op weg naar een recordseizoen.

Na de zege tegen Moeskroen kon Philippe Clement zijn blijdschap niet verbergen. "We hebben nu 39 op 48. Dat is een fantastisch aantal. Het is lang geleden dat een ploeg dat gedaan heeft, vooral dan in combinatie met Europees voetbal", gaf hij aan op de officiële kanalen van Club Brugge. Terecht ook, zo blijkt Club Brugge op weg naar een historisch seizoen.

Als het de goede vorm kan aanhouden ligt Club Brugge namelijk op koers om het record van RSC Anderlecht te breken. In 2010 eindigde paars-wit de reguliere competitie toen met 69 punten. Sindsdien deed geen enkele ploeg beter.

Tien jaar later kan Club Brugge dat wel doen. Als het in de komende veertien wedstrijden 31 punten weet te sprokkelen (tien overwinningen en één gelijkspel), breekt het het record van de Brusselaars.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zal Club Brugge dat record breken?

(215 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws