Ballon d'Or 2019: De Ligt verkozen tot beste jongere van het jaar

Ballon d'Or 2019: De Ligt verkozen tot beste jongere van het jaar

02-12-2019 20:51 Laatste update: 21:00

Matthijs de Ligt is de winnaar geworden van de Kopa Trophy, de award voor de beste jongeling in 2019. De verdediger, die dit jaar furore maakte in de shirts van Juventus en Ajax, is daarmee de opvolger geworden van Kylian Mbappé.

De prijs wordt uitgereikt aan het grootste talent onder de 21 jaar. Vorig jaar werd Kylian Mbappé de eerste winnaar van de prijs, dit jaar wordt de stopper uit Abcoude uitgeroepen tot de meest veelbelovende speler van 2019. De Kopa Trophy is na de Golden Boy-award de tweede prijs die De Ligt in zijn nog korte loopbaan in de prijzenkast mag zetten.

Als winnaar troeft De Ligt mede-genomineerden Samuel Chukwueze (Villarreal), João Félix (Benfica en Atlético Madrid), Mattéo Guendouzi (Arsenal), Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Moise Kean (Everton en Juventus) Vinícius Júnior (Real Madrid), Lee Kang-in (Valencia), Andriy Lunin (Real Valladolid) en Jadon Sancho (Borussia Dortmund) af. Félix won een week geleden de Golden Boy-award en werd daarmee juist de opvolger van De Ligt.