Ex-speler van JPL-club wordt verkozen tot speler van het jaar in Azië

Ex-speler van JPL-club wordt verkozen tot speler van het jaar in Azië

02-12-2019 23:30 Laatste update: 03-12-2019 00:02
9

De Belgische competitie staat erom bekend heel wat talentvolle spelers op de velden te hebben gehad. Onder andere Kevin De Bruyne, Leon Bailey, Wesley Moraes en Youri Tielemans passeerden hier de revue. Maar ook Akram Afif.

Afif, ex-speler van KAS Eupen, is misschien nog geen grote naam in de globale voetbalwereld, maar wel in die van Azië. De voetballer uit Qatar wordt momenteel door het Spaanse Villarreal uitgeleend aan Al Sadd. Daar is hij één van de grote uitblinkers. Wat hem ook een prestigieuze prijs heeft opgeleverd.

De Qatarees werd door de AFC namelijk uitgeroepen tot Speler van het seizoen. Met 26 doelpunten en 15 assists blonk hij in Qatar al uit, maar ook in de Aziatische Champions League kon hij overtuigen. Daarnaast hielp Afif met één doelpunt en tien assists zijn land aan de AFC Asian CUP UAE.

In ons land kwam Afif twee keer uit voor KAS Eupen (het seizoen 2015-2016 en het seizoen 2017-2018). In totaal speelde hij 42 wedstrijden voor de Panda's. Daarin was hij goed voor negen doelpunten en vier assists.