Geen tweede strafschop in KVO - Anderlecht: 'De VAR had gelijk'

Geen tweede strafschop in KVO - Anderlecht: 'De VAR had gelijk'

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 19:57ma 02-12-2019 om 19:57

In de partij tegen KV Oostende kreeg RSC Anderlecht één strafschop. Dat werden er bijna twee doen Nicolas Laforge een strafschopfout zag op Kemar Roofe. De VAR greep echter in. Correct, zo geeft het Referee Department nu aan.

De eerste strafschop werd gestopt door William Dutoit, waarop Roofe bijna toch nog kon scoren. Kevin Vandendriessche kon de aanvaller het scoren beletten, maar deed dat volgens scheidsrechter Laforge foutief. De VAR bekeek de beelden en greep in, waarop de tweede strafschop werd geannuleerd.

'Na het zien van de beelden besloot de scheidsrechter om zowel de strafschop als de eerder gegeven gele kaart te annuleren. De ref herbegon de wedstrijd met een directe vrije trap voor KV Oostende omdat aanvaller Roofe Oostende-speler Vandendriessche op het been had getrapt. Het was een correcte VAR-interventie en een juiste eindbeslissing van de scheidsrechter', geeft het Referee Department aan.

Ook de eerste strafschop, die door Roofe werd gemist, was volgens het Referee Department, correct. 'Deze beslissing werd bevestigd door de VAR', klopte het Referee Department zichzelf op de borst.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws