Boskamp over Ballon d'Or: Messi, Van Dijk én de Jong in de top-drie

Boskamp over Ballon d'Or: "Messi, Van Dijk én de Jong in de top-drie"

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 16:45ma 02-12-2019 om 16:45

Jan Boskamp vindt dat Frenkie de Jong meer aanspraakt maakt op de Ballon d'Or dan Virgil van Dijk. Toch spant ook dit jaar Lionel Messi weer de kroon, aldus Boskamp. 

"Messi moet 'm winnen, want hij is de beste. Altijd", zegt Boskamp tegen VTBL. "Kijk anders even Barcelona - Liverpool terug. Dat werd 3-0 en het had dankzij hem nog meer kunnen worden. In de return in Liverpool hebben ze het verknald, omdat Barcelona als team zo ontzettend slecht speelde. Een Nederlander kan niet winnen. Je kunt Virgil van Dijk niet verkiezen boven Messi. Dat bestaat niet. Georginio Wijnaldum ook niet, hij komt bij mij niet eens op het podium."

"Een Ajacied erop? Haha ja, toch wel, eentje", vervolgt de ras-Feyenoorder. "Frenkie staat bij mij op twee. Hij heeft een fantastisch seizoen gehad bij Ajax en het Nederlands elftal. En hij is moeiteloos een van de bepalende krachten geworden bij Barcelona. Ook nog eens op verschillende posities. Frenkie boven Virgil? Ja! De Jong heeft toch ook prijzen gewonnen? Landskampioen en de KNVB Beker."

Maandagavond wordt de Ballon d'Or 2019 uitgereikt in Parijs. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws