Hayen verdient een kans: “Wie zou nu nog het lef hebben bij STVV?”

Hayen verdient een kans: “Wie zou nu nog het lef hebben bij STVV?”

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 13:16ma 02-12-2019 om 13:16

Sint-Truiden won de derby van KRC Genk onder nieuwbakken coach Nicky Hayen. Volgens Jacky Mathijssen moet STVV geen andere hoofdtrainer aanstellen.

“STVV moet volgend seizoen nú voorbereiden”, begint Mathijssen tegenover Het Belang van Limburg. “Nicky Hayen heeft de derby goed aangepakt en dat mag gezegd worden. Slim bekeken om Genk zo laag op te vangen, want op die manier nam je de kwaliteiten van de snelle spelers bij Genk weg. De gelijkmaker van STVV was het kantelmoment in de wedstrijd.”

STVV moet doorgaan met Hayen, vindt Mathijssen. “Na de 1-0 dachten ze bij STVV: 'Hoe gaan we hier nog zonder kleerscheuren weg geraken?'. Maar door die goal van Boli begonnen de Kanaries te geloven in hun lucky day. Hayen heeft zaterdag punten gescoord. Wie bij het Truiense bestuur zou nu nog het lef hebben om hem het seizoen niet te laten volmaken? Ook al volgt volgende week een nieuwe evaluatie. Ik zie geen enkele reden om Hayen die kans niet te gunnen.”

“STVV zou ik willen aanraden om het Play-Off 1-verhaal nu te laten varen”, gaat Mathijssen verder. “Forget it, die top zes. De redding is een feit en dat is eigenlijk al fantastisch nieuws met deze ploeg, dat je al weet dat je niet zal degraderen. Begin daarom nu al aan de voorbereiding van volgend seizoen. Want dan moet het wél meer zijn.”

“Gebruik de volgende weken en maanden om met een echt sterke kern aan de nieuwe competitie te starten. De wintermercato kan daar ook al voor dienen, in functie van volgend jaar. Als er weer gewacht wordt tot juni om echte versterking binnen te halen, kan het op een keer wel eens mislopen. Hopelijk beseft men dat ook”, aldus de voormalige coach.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet STVV doorgaan met Hayen?

(81 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws