Verheyen is onder de indruk van Antwerp-speler: Heer en meester

Verheyen is onder de indruk van Antwerp-speler: "Heer en meester"

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 10:45ma 02-12-2019 om 10:45

Antwerp won vrijdag al verdiend van KV Mechelen met 1-0. Kevin Mirallas maakte de goal, maar Gert Verheyen zag vooral in Wesley Hoedt de uitblinker.

"Wesley Hoedt was vrijdag heer en meester achterin bij Antwerp", aldus Verheyen bij Het Nieuwsblad. "Eerst stak hij De Camargo en Vanzeir in zijn achterzak, vervolgens ook nog Togui en Engvall. Elk kopduel met De Camargo won hij, wat je toch zelden ziet. Hij anticipeerde ook goed op lage passes door steeds voor zijn man te komen. Niet minder dan 22 ballen pakte hij af. En hij durft ook no-nonsense te verdedigen. Als het niet anders kon, trapte hij de bal in de tribune."

Ook opbouwend kwam hij uitstekend uit de verf. "Zijn grootste troef was wat hij met de bal deed. Qua inspelen was hij de beste man van Antwerp: 92 procent van zijn passes kwamen aan. Dat waren verticale passes vooruit. En het opvallendst waren zijn crosspasses op Buta. Dertien stuks trapte Hoedt er en ze kwamen allemaal aan."

Hoedt kon zijn match ook bijna bekronen. "Alleen een doelpunt ontbrak nog. Hij kreeg een kans aan de tweede paal, maar liet die liggen. Anders zou Hoedt als de grote man bij Antwerp worden gezien en niet Mirallas."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#GeorgeFloyd #Bundesliga #BorussiaDortmund #Dortmund #Sancho #Schalke04 #Thuram #Monchengladbach #Gladbach

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws