KRC Genk moet nog strijden voor Play-Off 1: Ik vrees het ergste

KRC Genk moet nog strijden voor Play-Off 1: "Ik vrees het ergste"

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 10:30ma 02-12-2019 om 10:30

KRC Genk leed zaterdag een pijnlijk verlies tegen STVV (1-2). De nieuwe coach Hannes Wolf heeft nog geen wedstrijd kunnen winnen. Volgens Jacky Mathijssen gaat hij ook Play-Off 1 missen.

"KRC Genk moet men erg geschrokken zijn zaterdag", klinkt het bij Mathijssen in Het Belang Van Limburg. "Het bestuur nam drie weken geleden de beslissing om zijn trainer te ontslaan. Na het vertrek van Mazzu zal iedereen gedacht hebben: 'Het ergste is nu voorbij'. Bleek dat even tegen te vallen."

Mathijssen was niet bepaald verrast. "Ik had na de wedstrijd tegen Moeskroen al mijn bedenkingen bij de halleluja-sfeer die er heerste. Het is niet omdat je je backs een beetje hoger positioneert dat plots alles opgelost is. Hannes Wolf klaagde zaterdag een gebrek aan agressiviteit aan bij zijn ploeg. Daar moet je toch mee oppassen, ik vind het nogal cliché klinken. Want daar lag het probleem ook niet. In plaats van een gebrek aan agressie miste ik vooral een gebrek aan genialiteit."

Play-Off 1 nu heel ver weg voor Genk. "Als ik naar de rangschikking kijk, vrees ik het ergste voor de Play-Off 1-kansen van KRC Genk. Neen, ik zie hen niet meer in de top zes geraken. Je zal 45 of 46 punten moeten pakken. Racing heeft er dus nog 24 of 25 nodig in dertien of veertien matchen. Dat is een kampioenengemiddelde. Niks wijst erop dat Genk ineens zo een reeks zal neerzetten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Haalt Genk PO1?

(369 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws