Vanhaezebrouck is vlijmscherp voor Kompany: Dan speelt hij niet meer

Vanhaezebrouck is vlijmscherp voor Kompany: "Dan speelt hij niet meer"

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 10:15ma 02-12-2019 om 10:15

Hein Vanhaezebrouck was zondagavond te gast bij Sports Late NightDaar was hij niet mals voor Vincent Kompany. Met hem in de ploeg haalde Anderlecht voorlopig amper 2 op 18 in de Jupiler Pro League.

“Kompany oogde niet topfit, maar moet natuurlijk ook speelgelegenheid krijgen om ritme op te doen", geeft Vanhaezebrouck aan. "Van de zes wedstrijden die Anderlecht met hem speelde was enkel de verplaatsing naar Genk een moeilijke wedstrijd. 2 op 18 zijn fenomenaal lage cijfers. Moest dat met iemand anders zijn geweest, dan speelt hij niet meer."

Hendrik Van Crombrugge sprong meteen in de bres voor zijn captain. "Vincent speelde vooral de eerste matchen. Dan zit je nog in de beginfase van het proces. Ik denk dat we, vergeleken met die eerste vijf weken, toch wel stappen hebben gezet. Dat we met hem in de ploeg weer verliezen, is misschien eerder toeval. Het lijkt me eerder te liggen aan het collectief Anderlecht, dat gewoon niet goed genoeg is."

De cijfers zonder Kompany ogen beter. Zonder hem heeft Anderlecht 19 op 33 behaald. Dat kan echter ook te maken hebben met andere factoren, bijvoorbeeld het schokeffect na de komst van Frank Vercauteren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Kompany spelen op Moeskroen?

(402 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws