Ex-voorzitter KBVB ambitieus: Vol voor die Europese titel gaan!

Ex-voorzitter KBVB ambitieus: "Vol voor die Europese titel gaan!"

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 23:50zo 01-12-2019 om 23:50

Hoe zou het nog zijn met… François De Keersmaecker? De jurist was elf jaar lang bondsvoorzitter en is naar eigenzeggen fan nummer één van de Rode Duivels.

Tijden veranderen. Terwijl de voetbalwereld dezer dagen met groot respect naar de Rode Duivels kijkt, was dat enkele jaren geleden toch nog wat anders. De Keersmaecker zat op de eerste rij toen de Rode Duivels in een diep dal zaten. Dat ze het nu zo goed doen, maakt de oud-bondsvoorzitter echter niet jaloers.

"Ik stond niet mee te vieren op het stadhuis in Brussel toen ze derde werden op het EK. Dat is misschien wel jammer, maar niet meer dan dat", aldus De Keersmaecker in Sportweekend. De voetbalbond heeft de afgelopen jaren een heuse metamorfose ondergaan, De Keersmaecker is trots dat hij dat heeft meehelpen verwezenlijken. "Het is een heus bedrijf geworden, het is echt enorm veranderd. Ik denk dat ik in alle bescheidenheid toch mijn steentje daartoe heb kunnen bijdragen."

Ondertussen doet de goedlachse man het iets rustiger aan bij zijn geliefde club Racing Mechelen. Wat verwacht hij als supporter van de Rode Duivels op het EK? "We moeten vol voor die Europese titel gaan. Daar moeten we echt voor gaan", klinkt het ambitieus.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Worden wij Europees kampioen in 2020?

(57 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws