Messi schiet Barcelona in slotfase langs Atlético, Ter Stegen blinkt uit

Messi schiet Barcelona in slotfase langs Atlético, Ter Stegen blinkt uit

01-12-2019 23:04
3

Lionel Messi heeft Barcelona naar de winst tegen Atlético Madrid geschoten. De Argentijn mikte de bal met nog vijf minuten te spelen achter Atlético Madrid-keeper Jan Oblak na een goede combinatie met Luis Suárez.

Het was Atlético Madrid dat het meest aanspraak maakte op een treffer in de beginfase van de wedstrijd. De ploeg van coach Diego Simeone zette Barcelona goed onder druk en kwam tot een aantal goede kansen, maar telkens was Marc-André ter Stegen een sta in de weg. De mooiste redding bracht hij op een inzet van Mario Hermoso, waarna hij juichend op het veld stond. 

Barcelona hield stand en kwam zelf ook een aantal keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Maar net zoals Ter Stegen aan de ene kant uitblonk, deed Jan Oblak dat voor Atlético met een aantal prima reddingen. Het was Ter Stegen die vlak voor rust weer de schijnwerpers op zich kreeg gericht. De Duitser hield een kopbal van Alváro Morata katachtig uit zijn doel.

Het was een harde wedstrijd en scheidsrechter Lahoz moest meerdere keren naar zijn borstzak grijpen, beide teams kregen vier gele kaarten. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, totdat Messi het op zijn heupen kreeg. De Argentijn begon aan de rechterkant van het veld met een rush, combineerde met Suárez en schoot de bal vervolgens randje zestien achter een kansloze Oblak. 

Hij bezorgde Barcelona hiermee een broodnodige overwinning, waardoor de Catalanen weer over Real Madrid en Sevilla heen wippen naar de eerste plaats in de Primera Division.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie