01-12-2019 21:59 Laatste update: 22:04
1

De slotwedstrijd van speeldag zeventien in de Jupiler Pro League heeft KAA Gent een nieuwe uitoverwinning bezorgd. KV Kortrijk was het slachtoffer.

Gent had een Europese verplaatsing in de benen en kwam daardoor met een fel gewijzigd elftal aan de aftrap. Er werden maar liefst vijf wissels doorgevoerd. Asare, Castro-Montes, Bezoes, Dejaegere en Kvilitaia kwamen allemaal in de ploeg. Bij KV Kortrijk waren er minder wissels te bespeuren in het basiselftal. Kagelmacher kwam wel weer aan de aftrap.

Gent probeerde de koude temperaturen van zich af te spelen en dat resulteerde al na tien minuten in een doelpunt. Bezoes veroverde zelf de bal en verschalkte ook nog eens eigenhandig de doelman, 0-1. De ploeg van Thorup zat zo al snel in een comfortabele positie.

Langs de kant van Kortrijk was er weinig kwalitatief voetbal te bespeuren. Azouni liet zich wel negatief opmerken. De verdediger trapte Kums aan en kwam goed weg met slechts geel. Op het einde van de eerste helft kwam Kortrijk dan toch eens gevaarlijk opzette via een schot van De Sart en een daaropvolgend heet standje voor het doel van Kaminski.

Kortrijk begon de tweede helft met aanvallendere intenties en voetbalde al snel enkele kansen bij elkaar. Scoren lukte echter niet en dat zouden ze zich nog gaan beklagen. In de 60ste minuut beging Kovacevic een fout in de eigen zestien: de bal ging op de stip. Odjidja faalde niet en Gent verdubbelde zijn voorsprong.

Na het tweede doelpunt begonnen ze bij Gent ook weer beter te voetballen, scoren deden ze echter niet meer. Dat deden ze bij KVK ook niet en zo eindigde de wedstrijd op 0-2. Door de overwinning schuift Gent op naar de derde plek. Kortrijk blijft gedeeld dertiende.