Coucke legt vertrek tijdens KVO-Anderlecht uit: Hallucinante namiddag voor mij

Coucke legt vertrek tijdens KVO-Anderlecht uit: "Hallucinante namiddag voor mij"

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 20:00zo 01-12-2019 om 20:00

De terugkeer van Marc Coucke bij KV Oostende was van korte duur. Na amper 45 minuten voetballen en een korte pauze keerde de voorzitter van RSC Anderlecht al terug huiswaarts. Een akkefietje met KVO-voorzitter Frank Dierckens lag aan de basis van het vertrek, dat geeft Coucke nu aan.

Eerder onthulde Dierckens al de reden voor het vertrek van Coucke. De voorzitter van Anderlecht bevestigt dat nu. "Dierckens heeft een zeer ophitsend interview gegeven. Dat is zeer ongelukkig. Ik wou de sereniteit bewaren", legt Coucke de schuld bij de voorzitter van KVO in een interview met Sporza.

"Ik reed naar de match voor het etentje met mijn collega en ik hoor hem op de radio. Hij vertelde in De Zevende Dag over de huidige situatie van zijn club, en dat op een potentieel ophitsende manier", legt Coucke uit. "Ik vond dat niet gepast. De sfeer was al gespannen en twee uur voor de match gaat hij de KVO-supporters nog wat meer ophitsen. Dat is niet sportief. En dat heb ik hem gezegd."

Hallucinante namiddag
Coucke kreeg het niet enkel met Dierckens aan de stok. "Het was een hallucinante namiddag voor mij. Na dat interview kreeg ik een bericht van de veiligheidsverantwoordelijke die zei dat ik beter niet in de tribune zou gaan zitten. Ik wou geen olie op het vuur gooien en wou de match in de kleedkamer volgen. Maar ook dat was een probleem."

"De match delegate kwam de kleedkamer binnen en die zei dat hij na overleg met scheidsrechter besloten had dat ik vijf minuten voor de rust weg moest uit de kleedkamer en vijf minuten na de rust mocht ik terugkeren. En in minuut 85 moest ik weer weg", vertelt Coucke.

"Daarop kwam de matchverantwoordelijke van KVO naar mij met een brede grijns. 'Ik zal je straks je echte plaats wel tonen', zei hij. Daarop heb ik dan besloten om gewoon vijf minuten voor de rust huiswaarts te keren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws