Cercle Brugge kan Standard verrassen, maar verliest in extremis toch

01-12-2019 19:48
7

Cercle Brugge kon bijna voor de verrassing van het weekend zorgen. Het leek op weg naar een gelijkspel, maar gaf dat in de allerlaatste minuut nog uit handen. Het verloor met 2-1 van Standard.

Het was verrassend niet Standard, maar de bezoekers van Cercle Brugge die het best begonnen aan de partij. De degradatiekandidaat wist dat het moest winnen om KVO niet uit het oog te verliezen en ging dan ook vol voor de drie punten.

Naarmate de wedstrijd vorderde herstelden de Rouches het evenwicht echter en kon het Guillaume Hubert ook enkele keren aan het werk zetten. Daar puurde het uiteindelijk ook een doelpunt uit. Net voor het half uur stond het dan toch 1-0. Amallah opende de score.

Standard nam de partij daarop volledig in handen en kreeg kans op kans. Het morste echter met de pogingen en kon de netten voor rust niet meer doen trillen. Cercle Brugge kwam uiteindelijk nog goed weg met de kleine achterstand.

Bernd Storck greep bij de rust in met de komst van Lyle Foster. Net zoals in de eerste helft waren de beginminuten ook voor de bezoekers, maar op doelpunten van Cercle Brugge bleef het toch wachten. Standard was aan het knoeien en kwam maar niet uit de wurggreep van Cercle.

Cercle Brugge op weg naar winst?
Dat overwicht van Cercle Brugge werd uiteindelijk ook beloond. Een kwartier voor tijd kon middenvelder Omolo met een omhaal voor de gelijkmaker zorgen. Het Standard-publiek kon het niet geloven en ging aan het fluiten.

Het gefluit werd er niet minder op toen enkele minuten later Foster de paal nog raakte. Cercle Brugge leek zo stilaan ook aanspraak te maken op de winst tegen titelkandidaat Standard. De bezoekers kregen ook kans op kans, maar raakten niet meer voorbij Arnaud Bodart. Aan de overzijde lukte dat echter wel. In de allerlaatste minuut scoorde Felipe Avenatti zijn allereerste doelpunt voor de Rouches. Meteen ook de winnende treffer.