Dierckens doet verhaal na ruzie met Coucke: Ik ben het al vergeten

Dierckens doet verhaal na ruzie met Coucke: "Ik ben het al vergeten"

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 18:27zo 01-12-2019 om 18:27

Marc Coucke was zondag aanwezig voor de partij tussen KV Oostende en RSC Anderlecht. Echter niet voor al te lang. Na 45 minuten voetballen vertrok hij opnieuw naar huis. Een ruzie met KVO-voorzitter Dierckens zou daarvoor de reden geweest zijn. De sterke man van KVO geeft bij Sporza meer uitleg.

Dierckens ontkende alvast niet dat het tot een (kleine) ruzie kwam met Coucke tijdens de rust. "Toen hij binnenkwam, was er een kleine aanvaring naar aanleiding van een interview dat ik deze morgen deed (in De zevende dag, red). Ik heb daarin nochtans geen leugens verteld. Dat heb ik ook gezegd tegen Coucke. Hij was daar niet mee opgezet", geeft Dierckens aan.

De voorzitter van KVO vindt ook niet dat hij iets verkeerd heeft gedaan. "De waarheid mag gezegd worden, ook tegen de pers. Daardoor is het tot een kleine discussie gekomen", vertelt hij.

Spanningen
Dierckens kan de ruzie alvast plaatsen. "Maar ik denk dat die er ook kwam door de spanningen die er heersten, zowel van zijn kant als van mijn kant. Ik wil eerlijk zijn: ik ben vanochtend opgestaan met spanning. Dit was eigenlijk bijna de match van het jaar. Ik denk dat hij met hetzelfde been uit bed is gestapt met de idee van te moeten winnen op KV Oostende. Zij willen aansluiting bij Play-Off 1 en wij willen uit de degradatiezone blijven.”

Over de tribune en de huur ging het ook helemaal niet. "Dat was ook niet de bedoeling", zegt Dierckens. "Ik denk dat we op een wedstrijddag twee voorzitters zijn en dat we in de beste verstandhouding elkaar ontvangen. Ik heb Marc perfect ontvangen, al was er achteraf een klein probleempje. Maar ik denk dat dat 2 zaken zijn die we moeten kunnen scheiden. Ik ben het alvast al vergeten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws