Vercauteren neemt VAR onder vuur na verlies: Je weet voor wie dat voordelig is

Vercauteren neemt VAR onder vuur na verlies: "Je weet voor wie dat voordelig is"

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 17:51zo 01-12-2019 om 17:51

Laatste update: zondag 1 december 2019 om 18:02zo 01-12-2019 om 18:02

RSC Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd verloren sinds de aanstelling van Frank Vercauteren. Door de 3-2 nederlaag op het veld van KV Oostende wordt de situatie steeds benarder in de strijd voor Play-Off 1. Vercauteren zag natuurlijk ook dat zijn ploeg te weinig kwaliteit toonde in de Versluys Arena.

"We kwamen snel op achterstand. Onze voorbereiding konden we dus weggooien", vertelde de T1 van paars-wit na de match aan Proximus. "De instelling en intensiteit zaten niet goed vandaag. Dan kan je niets doen. Er was een bepaalde reactie na de rust, maar het bleek te laat. Door enkele omstandigheden -onder meer de gemiste penalty- kregen we het geloof niet terug in de ploeg."

De eerste goal na vijf minuten was een stevige domper bij paars-wit. Ook Vercauteren heeft zijn twijfels bij het doelpunt. "Uitvoetballen kan zeker. Dat proces gaan we niet veranderen, maar er zijn bepaalde risico's. Er is een limiet die we niet mogen overschrijden en dat hebben we vandaag wel gedaan. We gingen er te ver in. Het is geen schande om een bal eens weg te trappen. Dat kost tenminste geen tegengoal."

Geen VAR-supporter
Net als speler/manager Vincent Kompany wilde Vercauteren zijn zegje doen over de wedstrijdleiding. "Het tempo werd tien keer uit de wedstrijd is gehaald, omwille van verschillende redenen. Blessures, de VAR,... Ik denk dat we twaalf minuten moesten overspelen in plaats van zes. Ik snap niet dat er zoveel meningen nodig zijn om een beslissing te nemen. Dat kan sneller."

"De scheidsrechter fluit voor een tweede penalty. Hij staat op drie meter van de fase. De beslissing wordt dan herroepen. Het tempo gaat weer uit de match en je weet voor wie dat voordelig is. Alles op de beker nu? Dit was een belangrijke wedstrijd naar het vervolg van de competitie toe. De supporters eisen veel van ons en dat is terecht. Het moet beter", besloot Vercauteren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws