Kompany spreekt nog eens met de pers: Iedereen mag praten, maar ik geef nooit op

Kompany spreekt nog eens met de pers: "Iedereen mag praten, maar ik geef nooit op"

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 17:25zo 01-12-2019 om 17:25

Laatste update: zondag 1 december 2019 om 17:28zo 01-12-2019 om 17:28

Eindelijk: Vincent Kompany heeft nog eens van zich laten horen. Na de nederlaag van RSC Anderlecht praatte de speler/manager nog eens met de pers. Kompany was -uiteraard- niet tevreden met de prestatie van zijn ploeg, maar opgeven zal hij niet doen. Hij blijft geloven in zijn project. 

"Er was niet genoeg kwaliteit vandaag. We hebben goede en slechte momenten gehad", vertelde Kompany aan Play Sports. "Maar als je een uitwedstrijd speelt in Oostende moet je een constant niveau halen. Bij momenten speelden we vijf à zes minuten goed. Daarna was het dan weer veel minder. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het gebrek aan kwaliteit."

Vertrouwen blijft intact
Kompany gaf zelf soms een moedeloze indruk op het veld. "Ik blijf erin geloven, maar uiteraard is er soms ontgoocheling", vervolgde Kompany. "Ik zie momenten dat we er heel dicht bij komen en dan gaat die bal net niet binnen. Bovendien missen we een penalty. Daar moet je mentaal mee omgaan en blijven geloven dat je een resultaat kan halen. Dat lukte bijna op het einde, maar uiteindelijk was het gewoon niet goed genoeg."

Ondertussen heeft Anderlecht nog geen enkele wedstrijd kunnen winnen met Kompany als basisspeler. "Ik geef nooit op, vergeet het! Iedereen mag praten, maar ik geef nooit op. Ik zal dat ook nu niet doen, zeker met de club van mijn hart. Het is vervelend en frustrerend, maar dat geef bij mij alleen maar meer motivatie. Het moet beter, voor mezelf en voor iedereen. Meer conclusies kan je uit deze wedstrijd niet trekken."

Onderonsje met Laforge
Na de wedstrijd stond Kompany enkele minuten te praten met scheidsrechter Nicolas Laforge. "Waarover? Ik wou gewoon iets vragen over de toegevoegde tijd van zes minuten", aldus Kompany. "Ik had het gevoel tien à vijftien minuten te hebben stilgestaan in de tweede helft. We konden echt niet spelen. Ik heb er geen probleem van gemaakt, maar wou gewoon vragen of er wel genoeg tijd werd toegevoegd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws