Deense bondscoach droomt van glorie tegen Rode Duivels: Ik denk wel dat het kan

Deense bondscoach droomt van glorie tegen Rode Duivels: "Ik denk wel dat het kan"

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 16:02zo 01-12-2019 om 16:02

De Rode Duivels spelen op het Europees Kampioenschap tegen Rusland, Denemarken -dat wisten we al langer- én Finland. De Deense coach Åge Hareide is beducht voor een sterke groep. Denemarken speelt wel zijn 3 matchen thuis in Kopenhagen.

"België is nummer één van de wereld, Rusland kwartfinalist op de laatste Wereldbeker. En Finland toonde heel wat in de kwalificaties. Ik denk dat het dicht bij elkaar zit. Het is wat speciaal dat wij drie keer thuisspelen en de andere teams altijd buitenshuis. Ik hou meer van het concept van een toernooi in één land, zodat het voor iedereen hetzelfde is", vertelde Hareide aan Sporza.

"Onze ambitie? De groepsfase overleven en nog een extra match kunnen spelen. En ik denk dat dat wel kan. België is een heel goed team. Maar we speelden op het WK gelijk tegen Frankrijk en Kroatië. We weten dat we goed kunnen zijn tegen de beste tegenstanders. Dat wordt interessant."

"Over een speelplan tegen België heb ik nog niet nagedacht. Ik bewonder de Belgische spelers, want ze spelen een opwindend spel. Maar ze verloren van Zwitserland (in de Nations League, red), terwijl wij Zwitserland klopten. In voetbal in één match kunnen dingen veranderen. Je moet al je sterktes gebruiken om te proberen de tegenstander te verslaan",  besloot de Deense bondscoach.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws