Finland is niet bang voor de Rode Duivels: Ik heb er vertrouwen in

Finland is niet bang voor de Rode Duivels: "Ik heb er vertrouwen in"

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 13:45zo 01-12-2019 om 13:45

Laatste update: zondag 1 december 2019 om 13:48zo 01-12-2019 om 13:48

De Rode Duivels zijn voor het EK 2020 uitgeloot tegen Denemarken, Rusland en Finland. Dat laatste land is een debutant op het EK, maar gelooft voluit in zijn eigen kansen.

Bondscoach Marrku Kanerva kijk al uit naar de wedstrijd. "Want het is geweldig om tegen België, de nummer één van de wereld met al die fantastische spelers en hun perfecte kwalificaties, te voetballen. Maar ik heb er vertrouwen in dat als al mijn sleutelspelers fit blijven, we competitief kunnen zijn. Ook tegen België", klinkt het bij Sporza.

Finland hoopt om één van de verrassingen te worden op het EK. "We zullen er alles aan doen om goed voorbereid naar het EK te trekken. Ik hoop dat we hetzelfde kunnen doen als IJsland enkele jaren geleden op hun eerste EK". Dat land haalde toen de kwartfinales.

Finland is vooral een stug geheel, weet Kanerva. "Kijk naar onze cijfers. We speelden tien matchen en haalden zes clean sheets. Dat zegt dat we goed verdedigden. Maar we maakten ook goals. En Pukki was op dat vlak bepalend met tien doelpunten. Dé sleutel van ons succes is evenwel teamwork. We spelen als één blok en dat willen we blijven doen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws