Berrier (35) zoekt een nieuwe job: Deed al telefoontje naar KV Oostende

Berrier (35) zoekt een nieuwe job: "Deed al telefoontje naar KV Oostende"

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 12:00zo 01-12-2019 om 12:00

Laatste update: zondag 1 december 2019 om 12:09zo 01-12-2019 om 12:09

Franck Berrier zit binnenkort zonder werk. Zijn contract als scout bij KV Mechelen loopt af en wordt niet verlengd, maar Berrier wil sowieso in het voetbal blijven.

Berrier benadrukt dat hij niet met slaande deuren vertrekt bij KV Mechelen. "Dit was min of meer afgesproken. Mechelen hervormt zijn sportieve cel en ik moet mijn eigen weg varen. Al was het soms ook frustrerend dat ik altijd spelers moest volgen via beelden op de computer en nooit ter plaatse een wedstrijd kon volgen. Dan krijg je toch geen compleet beeld. Toch beval ik een tweetal erg goeie spelers aan, maar aan die rapporten gaf Mechelen geen gevolg. Dat is wel jammer", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad.

Berrier zegt geen nee tegen een nieuwe job als scout. "Eventueel, maar dan wel een scout die effectief wedstrijden gaat bekijken. Idealiter word ik sportief directeur of de rechterhand van een sportief directeur, zodat ik wat meer inspraak heb in het transferbeleid. Via mijn Franse netwerk ken ik verschillende betaalbare jonge talenten: 21 à 22 jaar. Ik deed al een telefoontje naar Patrick Orlans van Oostende, maar door de situatie bij KVO zat een job er nu niet in."

Toch hoopt hij nog op een opening bij Oostende. "Waarom niet? Het zou ideaal zijn om nu bij Oostende te herbeginnen. Als de club voor Nieuwjaar een nieuwe investeerder heeft, kan KVO in januari vanaf nul beginnen te bouwen. Ik ken de club nog steeds heel goed. Soms ga ik zelfs eens kijken naar de trainingen. Ze zien me dan niet altijd, want ik blijf wat anoniem. Maar ik observeer wel."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws