Faes over zijn vertrek bij Anderlecht: Die krijgen nu wél hun kans

Faes over zijn vertrek bij Anderlecht: "Die krijgen nu wél hun kans"

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 09:00zo 01-12-2019 om 09:00

KV Oostende zit in zwaar weer, zowel sportief als financieel. Zondagmiddag krijgt het Anderlecht op bezoek. Wout Faes, die zijn opleiding kreeg bij Anderlecht, is natuurlijk extra gemotiveerd.

"Ik zie straks een paar jongens terug met wie ik op internaat zat", geeft hij aan bij De Zondag. "Die krijgen nu wel hun kans. Het zij zo, ik was misschien te vroeg. Ik denk nu niet: ik had daar in de plaats van Cobbaut moeten staan, want ik heb intussen wel honderd matchen in Eerste Klasse achter de rug."

Faes is nog steeds blij dat hij bij Oostende speelt. "Geloof me, ik heb nog steeds geen seconde spijt gehad dat ik vorig jaar voor Oostende heb gekozen. Dat had veel te maken met Gert Verheyen die me nog kende van bij de nationale jeugd en die me zei dat hij nog veel progressie in mij zag als centrale verdediger. Zo'n vertrouwen heb je als jonge speler nodig. En ik wilde mij na Heerenveen en Excelsior ook eens tonen in België."

Faes is duidelijk tevreden met zijn carrièrepad. "Vandaag vind ik dat ik de stappen heb gezet die nodig waren. Ik werk met mensen die mij wekelijks beelden opsturen, ik zié de progressie die ik maak. Natuurlijk wil ik hoger, dat weten ze hier ook. Maar ik tel de dagen bij KV Oostende niet af."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws