STVV kroont zich tot de ploeg van Limburg na sensationele zege tegen Genk

30-11-2019 22:20 Laatste update: 22:23
50

STVV heeft voor het eerst sinds 2008 nog eens weten te winnen op het veld van KRC Genk. Interim-trainer Nicky Hayen kon meteen voor winst zorgen in de Limburgse derby. Het werd 1-2.

KRC Genk wilde overtuigen voor het eigen publiek en begon met veel aanvallende intenties aan de partij. Daar werd het ook snel voor beloond, met een vroeg doelpunt van Aly Samatta. Blauw-Wit leek op weg naar een makkelijke overwinning, maar STVV gaf zich niet gewonnen.

De Truienaren konden het evenwicht herstellen, zonder voor al te veel gevaar te zorgen. Toch wist het te scoren. Vanuit het niets maakte Yohan Boli er 1-1. Daar bleef het ook niet bij, want ondanks het overwicht van Genk werd het zelfs nog 1-2. Enkele minuten voor rust was de koppende Suzuki doelman Coucke te snel af.

Genk begon net zoals de eerste helft sterk aan de tweede helft. Het zette STVV meteen onder druk en gaf de Truienaren geen moment van rust. Doelpunten vielen er niet, waardoor Hannes Wolf zich genoodzaakt zag om in te grijpen.

Paul Onuachu viel in en speelde breekijzer voor Genk. Hij bediende keer op keer zijn ploegmaats, die de bal maar niet in doel kregen. Ook Schimidt hield Genk van doelpunten, waardoor het bij de 1-2 bleef voor STVV.

Voor STVV is het de eerste zege op bezoek bij KRC Genk sinds 2008. Toen werd het 0-1 tegen Blauw-Wit. Het zet zich dankzij de zege naast Genk op een gedeelde negende plek. Beide teams tellen nu 21 punten, net zoals RSC Anderlecht.