Essevee plaatst zich weer in top zes na krappe zege tegen KAS Eupen

30-11-2019 21:54

Zulte Waregem heeft een bijzonder goede zaak gedaan in de strijd om Play-Off 1. In eigen huis wist het drie punten te sprokkelen tegen KAS Eupen. Het werd 1-0, waardoor Essevee zich weer in de top zes plaatst.

Na een deugddoende zege tegen KV Mechelen kreeg Zulte Waregem KAS Eupen op bezoek. Na een studieronde, met kansen voor Eupen, nam Essevee de wedstrijd helemaal in handen.

De ploeg van Francky Dury heerste en werd er ook voor beloond. Halfweg de eerste helft was het prijs voor Essevee, na een mooie krul van Gianni Bruno. Zulte Waregem zocht ook naar dat tweede doelpunt, maar slaagde er niet in om die voor rust nog te maken.

Ook in de tweede helft had Essevee het overwicht in de wedstrijd, al gaf Eupen zich zeker niet gewonnen. Danijel Miliecevic had zelfs de gelijkmaker aan de voet, maar vergat te scoren. Doelpunten kwamen er ook niet meer, waardoor het bij de krappe 1-0 bleef.

Zulte Waregem springt dankzij de zege weer naar de zesde plek in de stand. Het telt nu 28 punten, één meer dan KV Mechelen. Eupen blijft steken op de twaalfde plek, met zestien punten.