Martinez vindt loting voor Rode Duivels niet makkelijik: Meteen een uitdaging

Martinez vindt loting voor Rode Duivels niet makkelijik: "Meteen een uitdaging"

30-11-2019 21:17
6

Onze Rode Duivels kennen de tegenstanders op het EK. Rusland, Denemarken en Finland zijn onze opponenten tijdens het toernooi. Roberto Martinez reageerde meteen na die loting.

Dat Finland de tegenstander is op het EK zorgde bij Martinez niet meteen voor ontgoocheling. "Finland als derde tegenstander? Dat geeft hetzelfde gevoel als Panama op het WK 2018. Geen grote naam, wel een moeilijke opponent. We moeten die ervaring van twee jaar geleden meepakken", gaf hij aan bij Sporza.

Al was het volgens de Spanjaard niet meteen een ideale loting. Zo moet België twee keer naar Rusland en één keer naar Denemarken. "Te veel vlieguren willen we vermijden. Aangezien we twee keer in Sint-Petersburg spelen, is daar ons basiskamp opzetten de bedoeling. In de rand van de stad. We zullen er tien dagen blijven. Logistiek zou dat de beste keuze zijn. We gaan niet op buitenlandse stage in juni", citeert Het Laatste Nieuws de bondscoach.

Niet makkelijk
Martinez geeft de eerste plek ook niet meteen aan de Rode Duivels. "De eerste twee matchen, tegen Rusland en Denemarken, zijn meteen een echte uitdaging. We zullen van bij het begin klaar moeten zijn. Denemarken hebben we al gevolgd. Een volwassen ploeg met veel kwaliteit met Eriksen en Schmeichel in doel. Een outsider voor het EK."

"We zullen meteen uitgedaagd worden in de groepsfase. We gaan nu bekijken wat de beste voorbereiding is. De vriendschappelijke matchen moeten zorgvuldig uitgekozen worden", besluit hij.