Club Brugge pakt de drie punten, maar overtuigt niet tegen Moeskroen

30-11-2019 19:50
20

Opdracht volbracht voor Club Brugge. In eigen huis kon het met 1-0 winnen van Royal Excel Moeskroen. Toch was het een partij die de Bruggelingen snel zullen willen vergeten.

We kregen een boeiende openingsfase, met kansen voor beide ploegen. Club Brugge kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar raakte niet voorbij de doelman van Moeskroen. Het was toch vooral Club Brugge dat baas was tijdens de partij, al kon het dat overwicht door heel wat slordigheden niet meteen verzilveren.

Moeskroen dacht dan weer vooral aan overleven, met doelman Vasic die al na tien minuten voetballen begon met tijdrekken. Echt helpen deed het niet, want het was toch Club Brugge dat in de achttiende minuut wist te scoren. Siebe Schrijvers bediende Hans Vanaken, die de bal in doel kopte. Zijn negende doelpunt in de Belgische Jupiler Pro League.

Ook na het doelpunt bleef het balbezit en de beste kansen voor Club Brugge. Moeskroen kwam er op geen enkel moment aan te pas. Doelpunten leek dat niet op te gaan leveren. De aanvallers van Club Brugge leken – andermaal – niet klinisch genoeg te zijn. Ook Vanaken miste een strafschop. De 1-0 bleef bij de rust op het bord staan.

De tweede helft zorgde voor geen ander spelbeeld in de partij. Het overwicht bij Club Brugge, dat morste met de kansen en slordige passes. Het publiek van Club Brugge kreeg amper reden tot vieren. Enkel de invalbeurt van Jelle Vossen zorgde voor een pleziermomentje bij het Brugse publiek.

Het bleef dus spannend op het scorebord, maar niet op het veld. Club Brugge tikte de wedstrijd uit, Simon Mignolet kreeg het koud. Het bleef 1-0.