Witsel en scorende Hazard verpesten Klinsmann-debuut, nieuwe leider in Bundesliga

30-11-2019 17:36

Jürgen Klinsmann is er in zijn eerste wedstrijd als trainer van Hertha BSC niet in geslaagd Borussia Dortmund te verrassen. In Berlijn was BVB met 1-2 te sterk. RB Leipzig pakte de leidende positie in de Bundesliga door een uitzege op Paderborn.

Hertha BSC - Borussia Dortmund
De start van Hertha tegen Dortmund was ronduit slecht: binnen twintig minuten stonden de bezoekers op een 0-2 voorsprong door goals van Jadon Sancho en Thorgan Hazard. Ook Axel Witsel startte overigens in de basis bij Dortmund. Nog voor rust produceerde Vladimir Darida de aansluitingstreffer door een schot van Dodi Lukebakio aan te raken én kreeg Mats Hummels zijn tweede gele kaart, maar de gelijkmaker bleef uit voor de ploeg van Klinsmann. Aan het begin van de tweede helft scoorde David Selke wel, maar de VAR zag een teen buitenspel. Klinsmann werd deze week aangesteld als interim-trainer van Hertha.

Paderborn - RB Leipzig
Op bezoek bij Paderborn begon RB Leipzig sensationeel: Patrick Schik opende na drie minuten de score en na vijf minuten tekende Marcel Sabitzer voor de 0-2. Leipzig had de zege daardoor al zo goed als binnen en kwam twintig minuten zelfs op een 0-3 voorsprong via Timo Werner. Toch was het duel niet gespeeld, want Paderborn vocht zich na rust terug in de wedstrijd. Doelpunten van Streli Mamba en Klaus Gjasulo mochten echter niet meer baten: 2-3.

Door de overwinning gaat RB Leipzig in elk geval voor even aan kop in Duitsland. Bij winst tegen SC Freiburg (zondag) gaat Borussia Mönchengladbach echter over de Oost-Duitsers heen. Bayern München kan bovendien op gelijke hoogte komen als het zaterdagavond wint van Bayer Leverkusen.