UPDATE: 'STVV en Genk moeten nog wat langer wachten na gestaakte derby'

UPDATE: 'STVV en Genk moeten nog wat langer wachten na gestaakte derby'

Gepubliceerd: zaterdag 30 november 2019 om 15:39za 30-11-2019 om 15:39

Laatste update: dinsdag 3 december 2019 om 18:17di 03-12-2019 om 18:17

KRC Genk en Sint-Truiden werken zaterdagavond hun tweede derby van het seizoen af. De eerdere uitgave van het burenduel werd verstoord door heel wat ongeregeldheden. Tot op heden is er nog steeds geen uitspraak over die match op Stayen, al zou dat dinsdag wel het geval moeten zijn.

Het Belang van Limburg weet dat de Geschillencommissie op dinsdag 3 december een oordeel zal vellen over STVV-Genk. Die werd bij een 3-3-stand gestaakt. Volgens HBvL liggen nog veel opties op tafel. ' Er hangt zowel Genk als STVV een fikse sanctie boven het hoofd. De derby herspelen achter gesloten deuren, puntenaftrek en een boete, het kan allemaal', schrijft de krant.

Voorlopig hebben beide ploegen dus geen punten gekregen voor de wedstrijd op Stayen. Vooral voor Genk is dat vervelend. De wankele landskampioen probeert zich te plaatsen voor Play-Off 1 en kan daarbij elk punt gebruiken. Zaterdagavond kan Genk alvast een stap in de goede richting zetten door het 'terugduel' tegen STVV te winnen. Aan beide kanten heerst de hoop dat er geen nieuwe incidenten volgen.

Update: STVV en Genk moeten nog even wachten op een uitspraak over hun onderlinge gestaakte match. Het Laatste Nieuws weet dat de Geschillencommissie pas woensdag in plaats van dinsdag uitspraak doet na de incidenten van de Limburgse derby. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie moet het zwaarst gestraft worden?

(311 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws