Raket van De Bruyne biedt geen soelaas: City loopt ook in Newcastle averij op

Raket van De Bruyne biedt geen soelaas: City loopt ook in Newcastle averij op

30-11-2019 15:26 Laatste update: 15:33

Manchester City is weer een stapje verder verwijderd van titelprolongatie. The Citizens knoeiden zaterdagmiddag tegen Newcastle United: koploper Liverpool kan het onderlinge gat nu uitbreiden naar liefst elf punten. Zelfs een wereldgoal van Kevin De Bruyne kon City niet helpen.

Zoals verwacht mocht worden, was het balbezit voor de gasten en moest Newcastle United vooral tegen zien te houden. De eerste de beste grote kans leverde direct een doelpunt op: een actie van David Silva leek te stranden, maar de Spanjaard leverde met de hak een wonderschone assist op Raheem Sterling af. Niet lang daarna reageerde de thuisploeg via Jethro Willems: de linksback combineerde met Miguel Almirón en maakte gelijk met een bekeken schuiver in de verre hoek.

Manchester City moest na rust in de achtervolging, stuitte meerdere malen op doelman Martin Dúbravka, maar leek in de slotfase alsnog de overwinning te pakken. De Bruyne nam een afvallende bal op zijn pantoffel en schoot via de lat de 1-2 magistraal binnen. The Magpies reageerden echter opnieuw razendsnel. Jonjo Shelvey schoot een kort genomen vrije trap van Christian Atsu ineens richting doel en verraste doelman Ederson: 2-2.

De regerend Premier League-kampioen moet nu in spanning afwachten wat Liverpool later op de zaterdag gaat doen tegen Brighton & Hove Albion. Chelsea speelt tegen West Ham United en kan op gelijke hoogte komen. Nummer twee Leicester City kan zelfs uitlopen, als het zondag wint van Everton.