Devroe: Coucke heeft fouten gemaakt, zowel bij Oostende als bij Anderlecht

Devroe: "Coucke heeft fouten gemaakt, zowel bij Oostende als bij Anderlecht"

30-11-2019 13:16 Laatste update: 13:30
6

Marc Coucke nam Luc Devroe bij de overname mee van KV Oostende naar RSC Anderlecht. Na mindere resultaten en enkele tegenvallende transfers werd Devroe ontslagen. De gewezen sportief directeur van Anderlecht blikt nogmaals terug op zijn ontslag.

Bij Sudpresse blikt Devroe terug op zijn woelige Anderlecht-periode. "Ik ga de rekening van Coucke niet maken. Zoals iedereen, en ik wijk niet af van die regel, heeft hij fouten gemaakt bij zowel Oostende als Anderlecht. Het is een man die veel tijd en geld geïnvesteerd heeft in het voetbal. Ik respecteer hem dan ook enorm."

Toch wringt zijn ontslag bij Anderlecht nog steeds. "In het leven is er respect aan de ene kant, maar het menselijke aan de andere kant. Volgens mij konden de dingen anders gegaan zijn, maar je kan de tijd niet terugdraaien."

Te weinig tijd
De kritiek op Devroe was dan ook groot bij Anderlecht. "Het was te gemakkelijk om alleen op mij te schieten. In de eerste ronde haalden we 30 punten op 45. Als ze  dat vandaag zouden halen, vieren ze feest voor drie dagen. Maar het klopt, we maakten een slechte beurt in Europa én in de Belgische beker."

Toch roept Devroe een verzachtende omstandigheid in. "Men mag niet vergeten dat we een volledig nieuwe ploeg hadden. Als we niet waren uitgeschakeld in Europa en ons konden aanpassen in januari, dan waren we nooit zesde geworden. Maar die tijd werd me niet gegeven."