Thoelen na Antwerp-Mechelen: Volgende maand zal de rest van ons seizoen bepalen

Thoelen na Antwerp-Mechelen: "Volgende maand zal de rest van ons seizoen bepalen"

30-11-2019 12:16
4

KV Mechelen heeft op het veld van Royal Antwerp FC een nieuwe nederlaag (1-0) geleden. Malinwa kon bij de rust al op achterstand staan, maar Yannick Thoelen stopte een strafschop van topschutter Dieumerci Mbokani.

Thoelen wist vlak voor rust de stafschop van Mbokani af te weren. "Ik zag dat Mbokani lang wachtte. Op dat moment moet je wat geluk hebben en ik koos de goeie hoek. Ik ben blij dat ik hem kon pakken", blikt de Mechelen-doelman in Het Laatste Nieuws terug op de bewuste fase.

In de tweede helft moest Thoelen zich toch gewonnen geven op een lage schuiver van Kevin Mirallas. De zege van Antwerp was volgens de Mechelen-goalie ook terecht. "We maakten geen aanspraak op de zege, daar moeten we eerlijk in zijn. Antwerp was beter. In balbezit brachten we te weinig."

Plaats in Play-Off 1
Na een sterke seizoensstart loopt het de laatste weken wat stroever voor Mechelen. "Nu dreigen we uit de top zes te tuimelen, maar dat gaat voor extra motivatie zorgen om terug te knokken. In december moeten we minstens 6 op 12 pakken. We willen de voeling met de top zes niet verliezen, hé. Volgende maand zal de rest van ons seizoen bepalen."