Anderlecht liet Mbokani schieten, Verschueren: Natuurlijk heb ik dan spijt

Anderlecht liet Mbokani schieten, Verschueren: "Natuurlijk heb ik dan spijt"

30-11-2019 12:00
28

RSC Anderlecht scoorde dit seizoen nog maar negentien doelpunten in zestien wedstrijden. Afgelopen zomer kreeg paars-wit de kans om Dieumerci Mbokani (34) terug naar het Lotto Park te halen, maar Michael Verschueren ging daar niet op in. De sportief manager van Anderlecht heeft daar nu wel al wat spijt van.

In gesprek met L'Avenir geeft Verschueren aan dat de vele doelpunten van Mbokani wel wat in de zout in de Anderlecht-wonde strooien. "Als ik zie dat Mbokani nu al dertien doelpunten heeft gescoord, dan heb ik natuurlijk spijt.", aldus Verschueren.

Toch was de keuze om Mbokani te laten schieten doordacht. Zo was de Congolees te duur voor Anderlecht. "Maar zijn financiële eisen waren echt te hoog voor een speler van zijn leeftijd, én hij matchte niet het profiel dat Kompany zocht."

Bij Antwerp loopt het voor de pas 34-jarige Mbokani wel vlot. In zijn eentje was de aanvaller al goed voor dertien doelpunten. Dat hadden er zelfs al veertien kunnen zijn, ware het niet dat Mbokani vrijdagavond een strafschop miste tegen KV Mechelen.