KRC Genk-coach Wolf vreest Derby tegen STVV: “Hopelijk geen geweld”

KRC Genk-coach Wolf vreest Derby tegen STVV: “Hopelijk geen geweld”

30-11-2019 10:15
2

De Limburgse Derby tussen KRC Genk en Sint-Truiden staat op het programma. Hannes Wolf hoopt dat de gemoederen niet te hoog zullen oplopen.

Wolf moet zich nog aanpassen aan het leven in België. “Maar ik hoorde wel tijdens de matchen in Moeskroen en Salzburg al dat de supporters uitkijken naar de derby”, begint de Duitser tegenover Het Belang van Limburg. “Dat geldt ook voor mezelf, ik houd van die intensiteit. Iedereen mag daar fanatiek in meegaan, zolang er maar geen geweld gebruik wordt.”

KRC Genk heeft een Europese midweekspeeldag in de Champions League tegen RB Salzburg (1-4 verlies, red.) eropzitten. “Fysiek zullen we klaar zijn. Ook al zijn de spelers diep moeten gaan tegen Salzburg, ik zag vrijdag op training al heel veel frisheid. En mentaal kan ik alles wat onder de volle honderd procent focus en scherpte ligt, niet dulden.”

STVV draaide het roer ook om met het ontslag van Brys. “Zowel de veldbezetting als de spelers,die worden opgesteld, kunnen nieuw zijn. Maar dat is geen probleem, het geeft ons de kans om helemaal op onszelf terug te plooien.”

“Ik wil op zoek naar continuïteit, daarom zullen we in deze fase niet alles overhoop gooien. Ik geef altijd andere accenten maar de basisprincipes waren hetzelfde tegen Salzburg als tegen Moeskroen. Bij ons kunnen veel dingen beter maar ik zag ook goeie zaken, waarop we kunnen verder borduren”, aldus Wolf.