VP Onder de loep: Rusland, de vaste tegenstander van de Rode Duivels

VP Onder de loep: Rusland, de vaste tegenstander van de Rode Duivels

Gepubliceerd: zaterdag 30 november 2019 om 20:00za 30-11-2019 om 20:00

Laatste update: maandag 2 december 2019 om 07:45ma 02-12-2019 om 07:45

De Rode Duivels kennen hunnen tegenstander voor het EK: Denemarken, Rusland en Finland. VoetbalPrimeur neemt de Russische nationale ploeg, 38e op de FIFA-ranking, onder de loep.

Historie
Op het EK van 2008 plaatste Rusland, onder leiding van Guus Hiddink, zich voor het eerst na de val van de Sovjet-Unie voor de volgende ronde van een groot tornooi. In de kwartfinale werd Nederland verrassend opzijgezet dankzij doelpunten van Roman Pavlyuchenko, Andrei Arshavin en Dmitri Torbinski (3-1). In de halve finale was het oppermachtige en de latere EK-winnaar Spanje te sterk met 3-0.

Weg naar het EK
Rusland werd tweede in de Groep van de Rode Duivels met 24 punten uit 10 wedstrijden. Er werd enkel tweemaal verloren van de Rode Duivels. Artem Dzyuba was belangrijk voor de Russen. De bonkige aanvaller van Zenit scoorde negen doelpunten en gaf vijf assists.

Coach
Stanislav Cherchesov zit sinds 2016 bij de Russische nationale ploeg. Daarvoor trainde de 56-jarige oefenmeester in Rusland en een jaar in Polen. Met Rusland behaalde hij op het WK van 2018 in eigen land de kwartfinale.

Belangrijke spelers
Artem Dzyuba is de aanvoerder en hét aanspeelpunt van de Russen. Met zijn 1m96 is de targetspits moeilijk van de bal te zetten en een wapen in de lucht. Verder zien we belangrijke pionnen Aleksandar Golovin (vijf doelpunten en vier assists) en Dimitri Cheryshev (elf doelpunten, vier assist) in de selectie. Beiden ontbraken in de laatste wedstrijd tegen België door blessure.

Fyodor Smolov van Lokomotiv Moscow is de meest ‘ervaren’ Rus in de selectie met 39 caps. Daarin scoorde de aanvaller ook 14 doelpunten. De Russische nationale ploeg is in opbouw na het tijdperk van Andrei Arshavin en consorten na het WK van 2018.

Conclusie
Rusland is een bekende tegenstander voor de Rode Duivels. In de twee onderlinge confrontaties waren de Rode Duivels duidelijk een maat te groot voor de Russische nationale ploeg. Op een groot tornooi kunnen er echter rare dingen gebeuren. Kijk maar naar het WK (in eigen land) waar Rusland nog Spanje kon verrassen én uitschakelen. Nu spelen de Russen ook in eigen land in het Krestovskistadion van Zenit. Er is overigens ook veel te doen over het dopingschandaal, maar die situatie heeft uiteindelijk geen invloed voor Rusland op het komende EK.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo鈥檚
Meer video鈥檚

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws