Antwerp heist zich naar tweede plek na doelpunt Mirallas en zege tegen KVM

29-11-2019 22:37
7

Antwerp heeft zich op de tweede plek in de stand gezet. Het wist vrijdagavond in eigen huis de drie punten te pakken tegen KV Mechelen. Het werd 1-0 en daarvoor mag het Kevin Mirallas bedanken.

Antwerp nam al snel het initiatief in de wedstrijd en probeerde KV Mechelen meteen bij de keel te grijpen. Onder andere Wesley Hoedt en Dieumerci Mbokani kregen uitstekende kansen op de openingstreffer. Die kwam er niet.

Ondanks het gejoel van de supporters op de tribunes verwaterde de partij. Spektakel kregen we in de heenwedstrijd, maar deze keer zat dat er helemaal niet in bij beide ploegen. De match leek maar niet te ontbranden, tot de VAR net voor rust ingreep.

Na een aangeschoten bal op de hand van Peyre kreeg Antwerp een strafschop. Mbokani kreeg de penalty van Lior Refaelov, maar die werd gestopt na een bijzonder flauwe trap van de Congolees.

Veel beterschap kwam er niet in de tweede helft. Antwerp geraakte niet door de defensie van KV Mechelen, terwijl de Maneblussers ook iets beter voor de dag kwamen na de pauze. Toch bleef het maar wachten op echt grote kansen en dus doelpunten.

Bölöni greep in en bracht Lamkel Zé in de partij. Dat zorgde niet voor de ommekeer. Integendeel. Halverwege de tweede helft toonde KVM plots zijn ware gelaat en kreeg het zelfs de beste kansen op dat openingsdoelpunt.

Eindelijk spanning
Een doelpunt viel er twintig minuten voor tijd dan toch. Wie anders dan Mirallas opende de score. Afgelopen week nog Kop van Jut bij de fans, nu mogelijk de redder in nood. Meteen na zijn doelpunt volgde ook een omhelzing met... Laszlo Bölöni. KVM ging nog op zoek naar die gelijkmaker, maar Antwerp hield stand.

Door de overwinning springt Antwerp naar de tweede plek in de stand. Het telt 31 punten na zeventien wedstrijden. KV Mechelen blijft steken op de zesde plek en telt 27 punten.