Kana verbaast vriend en vijand bij Anderlecht, maar Kompany niet

Kana verbaast vriend en vijand bij Anderlecht, maar Kompany niet

29-11-2019 22:00
7

De Belgische voetbalwereld heeft dit seizoen kennis gemaakt met Marco Kana. De jonge verdediger kreeg dit seizoen door enkele blessures achterin zijn kans bij Anderlecht. Hij kon ook al overtuigen. Dat had niet iedereen verwacht bij Anderlecht.

"Ik zou liegen moest ik zeggen dat dit voorspelbaar was", zegt hoofd jeugdopleidingen Jean Kindermans bij Sporting Flagey. "Marco is bij de jeugd altijd een leidersfiguur geweest, maar nooit dé uitblinker in zijn leeftijdscategorie. Dus wat hij vandaag realiseert is fenomenaal", geeft hij aan.

Voor die grote doorbraak geeft Kindermans ook een pluim op de hoed van Vincent Kompany. "En mede te danken aan de durf en het inzicht van Vincent Kompany. Hij gaf vrij snel aan dat dit iemand was waarin hij toekomst zag", aldus Kindermans.

"De credits gaan enerzijds naar de speler en anderzijds naar de opleiding, maar ik zeg altijd dat wij ook afhankelijk zijn van het lef van de mensen die uiteindelijk de ploeg opstellen. En dan moet ik zeggen dat wij met Kompany een schot in de roos hebben", besloot Kindermans.