Degryse heeft tip voor Genk-coach Wolf: Die driehoek zie ik wel werken

Degryse heeft tip voor Genk-coach Wolf: "Die driehoek zie ik wel werken"

Gepubliceerd: vrijdag 29 november 2019 om 20:01vr 29-11-2019 om 20:01

KRC Genk zit nog midden in een strijd om Play-Off 1. Europees is het al uitgeschakeld, maar ook de top zes halen wordt nog moeilijk. Hannes Wolf moet de landskampioen in Play-Off 1 zien te krijgen. Marc Degryse geeft de coach alvast enkele tips.

Zo geeft de analist aan dat Wolf Ianis Hagi en Theo Bongonda meer kansen moet geven. Het duo werd voor enkele pittige sommen naar Genk gehaald, maar kon de verwachtingen nog niet waarmaken. Volgens Degryse moet Wolf daar verandering in zien te brengen.

"Wat Wolf nu doet met Paintsil en Ito, dat moet hij ook doen met Hagi en Bongonda. In de Belgische competitie zie ik een driehoek met Berge-Hagi-Hrosovsky wel werken", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Twee aanvallende middenvelders die veel in de box van de tegenstander opduiken. Op de flank moet Wolf zo snel mogelijk Bongonda zien te integreren en in een bepaalde flow krijgen. Die jongens moeten het gevoel krijgen dat Wolf iets verwacht van hen. Dat ze een kans krijgen die ze willen grijpen, spelers met zo'n potentieel moeten zo snel mogelijk vast in de ploeg staan", besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Degryse gelijk?

(446 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws