Nainggolan maakt indruk in de Serie A en sleept individuele trofee in de wacht

Nainggolan maakt indruk in de Serie A en sleept individuele trofee in de wacht

29-11-2019 17:30
3

Radja Nainggolan is helemaal terug van weggeweest. Na een mindere episode bij Internazionale leeft de gewezen Rode Duivel weer helemaal op bij oude liefde Cagliari. Voor zijn maand november is onze landgenoot zelfs in de bloemetjes gezet door de Serie A.

Via het Twitter-kanaal van de Italiaanse competitie is namelijk bekendgemaakt dat Nainggolan is verkozen tot beste speler van de maand. De middenvelder scoorde de voorbije weken twee keer en maakte vooral indruk in het duel tegen Fiorentina (5-2). Daarin nam hij, naast een doelpunt, drie assists voor zijn rekening. Mede dankzij de geweldige prestaties van aanjager Nainggolan is Cagliari opgerukt naar een erg knappe vierde plek in de Serie A.

Nainggolan volgt Franck Ribéry (Fiorentina, september) en topschutter Ciro Immobile (Lazio, oktober) op op de erelijst. Als Il Ninja zijn prestatis doortrekt, maakt hij misschien kans om de Speler van het Jaar te worden in de Serie A. Het zou de eerste keer ooit zijn dat een Belg die trofee in de wacht sleept.

Sommige waarnemers hopen nog steeds dat Nainggolan op een dag terug voor de Rode Duivels wil uitkomen, maar zelfs na deze knappe bekroning zal dat niet het geval zijn. De Antwerpenaar wil namelijk zelf niet meer in actie komen voor de nationale ploeg, zelfs niet mocht Roberto Martinez vertrekken.