KBVB legt de lat erg hoog voor Rode Duivels: Het is ons doel om het EK te winnen

KBVB legt de lat erg hoog voor Rode Duivels: "Het is ons doel om het EK te winnen"

29-11-2019 17:10
5

De Rode Duivels gaan op het Europees Kampioenschap van 2020 voor niets minder dan de titel. Dat is althans de ambitie van bondsvoorzitter Mehdi Bayat. Die vertelt en passant dat hij erg tevreden is over de rol van Roberto Martinez.

"We moeten voor het maximum gaan, dat moeten we durven zeggen. Ik moet als voorzitter van de voetbalbond geen schrik hebben om te zeggen dat het ons doel is om het EK te winnen", klinkt Bayat strijdvaardig bij VTM Nieuws. "Het is na deze prestaties moeilijk om te zeggen dat we alles match per match gaan bekijken."

"En Roberto Martínez? Ik vind dat hij geweldig werk levert. Het zou niet slecht zijn om nog twee jaar met hem verder te gaan, tot het WK in Qatar", spreekt Bayat de wens van de KBVB uit. "Een geldkwestie? Roberto heeft al bewezen dat hij heel loyaal is. En we hebben ook andere elementen, zoals natuurlijk de spelers en het land dat hij erg apprecieert. Hij voelt zich steeds meer Belg."

Voor Martinez wordt het EK van komende zomer zijn tweede grote toernooi in dienst van de Rode Duivels. Op het WK in Rusland loodste hij de 'gouden generatie' naar een historische bronzen plak, het beste resultaat ooit van ons land op een wereldkampioenschap. Als Martinez dat ook op het EK wil herhalen, zullen de Duivels de eindwinst in de wacht moeten slepen. In 1980 speelde België al eens een EK-finale. Toen werd met 2-1 verloren van West-Duitsland.