'KVO legt licentie én eventueel faillissement in handen van ex-voorzitter Coucke'

'KVO legt licentie én eventueel faillissement in handen van ex-voorzitter Coucke'

Gepubliceerd: vrijdag 29 november 2019 om 09:46vr 29-11-2019 om 09:46

KV Oostende zit in vieze papieren. De Kustboys zitten, mede door de schulden aan ex-voorzitter Marc Coucke, met financiële problemen. Indien de huidige Anderlecht-baas geen toegeving doet, is de kans klein dat KVO een licentie krijgt voor volgend seizoen.

Jaarlijks moet KVO aan Coucke 1,2 miljoen euro huur betalen voor het gebruik van de tribune. Die schuld hoopt Oostende kwijt te geraken door de tribune voor een prikje over te kopen, al geeft Coucke zich niet zomaar gewonnen. Dat is niet alles, want volgens Het Laatste Nieuws heeft Coucke van zijn ex-club in totaal nog 6,2 miljoen (!) euro te goed.

Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, luidt dan ook de alarmbel. "Ik snap dat meneer Coucke zijn investering helemaal wil terugverdienen. Maar dat is onmogelijk. De toekomst van de club staat op de helling, als gevolg van de manier waarop hij de club heeft achtergelaten. Dan vind ik: hij moet daar dan ook zelf de gevolgen van dragen."

Faillissement door Coucke?
Indien Coucke niet bijdraait, en dus alle centen eist van KVO, dreigt de club geen licentie te krijgen en vervolgens failliet te gaan. "Ik vraag aan Marc: drijf het niet zo ver dat de club failliet gaat. In dat verhaal zijn er alleen verliezers. Meneer Coucke, die de erfpacht verliest. KV Oostende zal niet meer bestaan. En de stad blijft achter met een tribune zonder club."

Poll

Moet Coucke KVO helpen?

(2697 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws