Genk getipt: Als je Coucke nu afserveert, maak je de zaak alleen maar erger

Genk getipt: "Als je Coucke nu afserveert, maak je de zaak alleen maar erger"

29-11-2019 09:16 Laatste update: 09:22
12

KRC Genk verloor afgelopen week met ruime 1-4 cijfers van RB Salzburg. Vooral bij het eerste doelpunt ging doelman Gaetan Coucke niet vrijuit. Ondanks de vele kritiek wil Marc Degryse de jonge Genk-doelman niet ter discussie stellen.

"Het is zeker niet de eerste keer dat Coucke niet vrijuit gaat", geeft Degryse toe in Het Laatste Nieuws. "Maar dat is voor mij het lot van elke keeper, zeker van een jonge doelman zoals Coucke. Genk heeft na het uitvallen van Vukovic voluit gekozen voor Coucke en die lijn moet nu worden aangehouden."

Vertrouwen geven
Degryse hoopt dan ook dat Genk en de fans het vertrouwen in Coucke behouden. "Zolang zijn zelfvertrouwen er niet onder gaat lijden, moet je die foutjes erbij pakken. Ik denk ook niet dat hij aan zichzelf twijfelt, als ik hem na de wedstrijd in een interview hoorde, had ik niet de indruk dat daar een verslagen doelman stond."

"Bovendien heb je niets meer aan Coucke als je hem nu afserveert. Volgens mij maak je de zaak dan alleen maar erger. Zolang hij de ploeg helpt, zou ik hem als coach blijven ondersteunen en er geen keeperskwestie van maken", besluit de analist.