Kums wil met Gent ver geraken in Europa: Je voetbalt voor wedstrijden als deze

Kums wil met Gent ver geraken in Europa: "Je voetbalt voor wedstrijden als deze"

Gepubliceerd: vrijdag 29 november 2019 om 08:00vr 29-11-2019 om 08:00

Laatste update: vrijdag 29 november 2019 om 08:00vr 29-11-2019 om 08:00

KAA Gent kwam in Saint-Etienne niet verder dan een troosteloos gelijkspel (0-0), toch was dat voor de Buffalo's voldoende om zich te plaatsen voor de volgende ronde in de Europa League. Sven Kums wil echter meer, namelijk groepswinnaar worden.

"Dit was geen goeie match, maar we hebben wel laten zien dat we een resultaat kunnen neerzetten", vertelt Kums in Het Laatste Nieuws. "Dit betekent heel veel voor ons. We wisten niet goed wat we aan deze groep hadden, want veel ploegen leken aan mekaar gewaagd. Maar als je dan na vijf wedstrijden geplaatst bent, is dat mooi.”

"We staan nog altijd eerste en hebben ook nog niet verloren in deze groep. Dat is allemaal positief. We hebben laten zien dat we heel veelzijdig zijn. We hebben een groep die altijd dominant wil voetballen, alleen lukt dat niet altijd. Dan zie je hier dat we ook kunnen terugvallen op een goeie groep, die alles geeft voor elkaar. Dat is heel belangrijk", gaat de Gent-middenvelder verder.

Groepswinnaar worden
"We willen nu absoluut eerste worden. We gaan de thuiswedstrijd tegen Oleksandrija dan ook proberen te winnen. Dan zien we wel wat de loting brengt. Afhankelijk van de loting zullen we dan wel zien hoe ver we kunnen geraken. Voor mij is dit intussen genieten. Je voetbalt voor wedstrijden als deze, het is heel leuk zoals het nu loopt", besluit Kums.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wordt Gent groepswinnaar?

Ja
97%
Nee
3%
(187 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws