'Anderlecht verrast en zet Amuzu te koop: flankspeler mag weg voor vier miljoen'

'Anderlecht verrast en zet Amuzu te koop: flankspeler mag weg voor vier miljoen'

29-11-2019 07:00 Laatste update: 07:29
25

RSC Anderlecht wil komende winter enkele uitgaande transfers afronden, om zo budget vrij te maken voor extra versterking. Adrien Trebel mag sowieso al weg bij een goed bod, maar Anderlecht zet verrassend genoeg ook Francis Amuzu op het lijstje van mogelijke vertrekkers.

Opmerkelijk, want Amuzu verlengde onlangs zijn contract bij Anderlecht tot medio 2022. Onder Frank Vercauteren speelde de flankaanvaller echter nog geen enkele keer als basisspeler. Volgens Het Nieuwsblad mag Amuzu Anderlecht dan ook verlaten voor een transfersom van om en bij de vier miljoen euro.

Op dit moment ligt Amuzu in de lappenmand met hamstringblessure. De komende weken zal er nog veel moeten veranderen voor het jeugdproduct, wil Anderlecht zich nog bedenken. De vraag is alleen of een club bereid is om vier miljoen euro op tafel te leggen voor een onervaren, 20-jarige speler. Anderlecht houdt alvast rekening met een vertrek.

Op dit moment liepen er bij Anderlecht nog geen aanbiedingen binnen voor Amuzu, net zo min voor Trebel. De Fransman bezocht wel al het Saoedische Al-Shabaab, maar concrete plannen voor een overstap zijn er nog niet.