PSV ligt door gênante nederlaag bij Sporting uit de Europa League

28-11-2019 23:05
7

PSV is donderdag door Sporting Portugal en LASK Linz uit de Europa League gekegeld. De Eindhovenaren werden in Lissabon zelf met 4-0 vernederd en maken door de overwinning van LASK op Rosenborg (1-2) geen kans meer op de volgende ronde.

De nederlaag van PSV tegen Sporting is genant te noemen. De ploeg van Mark van Bommel kwam bijzonder slecht voor de dag bij Sporting. Dankzij persoonlijke fouten stond PSV al na zestien minuten met 2-0 achter.

Bruno Fernandes, de beste speler van Sporting, kreeg bij de 1-0 van Luiz Phellype simpelweg teveel tijd om voor te geven. Na een kwartier spelen maakte diezelfde Fernandes er 2-0 van, nadat niemand van PSV besloot om de Portugees aan te pakken. Het schot van 25 meter was Lars Unnerstall te machtig. Voor rust werd het allemaal nog erger voor PSV. Jeremy Mathieu werd vrijgelaten bij een corner en knalde ook nog de 3-0 achter Unnerstall.

PSV kreeg daarvoor kleine mogelijkheden om er nog een wedstrijd van te maken, maar dat was vooral omdat Sporting slordig was en het allemaal wel prima leek te vinden. Van Bommel greep in de rust in en bracht Cody Gakpo en Gastón Pereiro voor Bruma en Pablo Rosario. De wissels boden echter geen houvast. Sporting speelde met het kwakkelende PSV, dat terneergeslagen oogde en helemaal nergens meer toe in staat was.

PSV stond voor een grote vernedering, maar Sporting toonde zich genadig en nam behoorlijk wat gas terug. Na een overtreding in het strafschopgebied van Timo Baumgartl maakte Fernandes de afstraffing van PSV compleet met een panenka: 4-0. Nog nooit leed PSV zo'n grote nederlaag op Portugese bodem. De 4-0 in Lissabon is tevens de grootste uitslag van de vijfde Europa League-speelronde.