Standard pakt puntje mee uit Portugal, maar doet slechte zaak in Europa League

28-11-2019 22:56
8

Standard Luik heeft donderdagavond in de Europa League gelijkgespeeld op het veld van Vitoria Guimaraes (1-1). Desondanks doet de ploeg van Michel Preud'homme een slechte zaak in groep F, want Frankfurt boekte namelijk een stuntzege op het veld van Arsenal (1-2).

Na een korte studieronde brak de wedstrijd in Portugal halfweg de eerste helft open. Standard kreeg een uitstekende kans na een geweldige doorsteekpass van Mpoku maar Emond besloot onbegrijpelijk naast. Even later kregen de Rouches een penalty. Doelman Douglas leek Bastien amper te raken, maar de ref wees naar de stip en er is geen VAR in de Europa League. Lestienne zette zich achter het leer en stuurde Douglas de verkeerde kant uit: 0-1.

Standard kon echter niet lang genieten van die voorsprong, want vlak voor de rust verscheen Pereira alleen voor Bodart en prikte de gelijkmaker in de hoek. Na de koffie kwam Guimaraes beter in de wedstrijd en bovendien kreeg Standard slecht nieuws uit Londen. Daar kwam Frankfurt gelijk tegen Arsenal en even later zelfs op voorsprong. Standard probeerde de druk op te voeren, maar veel doelkansen leverde dat niet op.

In de slotfase kregen de Rouches plots wel kansen. Amallah pakte uit met een pegel, maar Douglas hield zijn netten schoon met een knappe zweefsprong. Diezelfde Amallah kreeg diep in de toegevoegde tijd de beste kans uit de tweede helft na een assist van Carcela, maar hij miste van dichtbij. Een dure misser voor de troepen van Michel Preud'homme, want Frankfurt boekte uiteindelijk een stuntzege op het veld van Arsenal (1-2).

Arsenal blijft ondanks de nederlaag aan de leiding in groep F van de Europa League met tien punten. Frankfurt is nu alleen tweede met negen punten. Standard volgt op de derde plaats met zeven punten. De Rouches moeten dus stunten in hun laatste wedstrijd thuis tegen Arsenal en hopen dat Frankfurt een steek laat vallen tegen Guimaraes, dat laatste staat met twee punten.