KAA Gent haalt volgende ronde Europa League na matige wedstrijd

28-11-2019 20:30 Laatste update: 20:50
24

KAA Gent overwintert in Europa. Tegen St-Etienne werd het een droge 0-0, maar dat was voldoende om door te stoten.

KAA Gent begon matig aan de partij en kwam meteen goed weg. Kaminski kon een eigen doelpunt van Lustig verijdelen en zag de poging van Diony in het zijnet gaan. Gent antwoordde op het kwartier, maar de kopbal van Ngadeu stierf op het doelhout. Het was meteen ook het enige gevaar dat Gent creëerde in de eerste helft.

St-Etienne probeerde de bakens te verzetten via een uitstekende Bouanga. Zijn schot spatte uiteen op de lat. KAA Gent kwam er zelden uit, maar haalde wel de rust met een 0-0.

Willen, maar niet kunnen
De Fransen waren ook in de tweede helft enthousiast, maar uitgespeelde kansen waren er bijzonder weinig. Bouanga zorgde even voor dreiging toen een voorzet leek binnen te draaien, maar Gent kwam goed weg.

Ngadeu pakte op een kwartier voor het einde nog zijn tweede gele kaart, maar zelfs dat leverde niet veel kansen meer op voor St-Etienne. Het slotoffensief was een maat voor niets. KAA Gent behield zijn puntje is nu zeker door in de Europa League.

In de andere wedstrijd won Wolfsburg met 0-1 van Oleksandriya, waardoor ook zij geplaatstz zijn en St-Etienne is uitgeschakeld. Op de laatste speeldag gaat het dus nog enkel om groepswinst.