Lokonga verklaart zijn contractverlenging: 'Dan is het tijd voor nieuwe stap'

Lokonga verklaart zijn contractverlenging: 'Dan is het tijd voor nieuwe stap'

28-11-2019 18:10 Laatste update: 18:22
2

Albert Sambi Lokonga verlengde vorige week zijn contract bij RSC Anderlecht tot medio 2023. De jonge middenvelder is momenteel samen met Yari Verschaeren het uithangbord van de jeugdopleiding van paars-wit. Maar Lokonga heeft wel een carrièreplan: binnen anderhalf jaar wil hij naar het buitenland.

"De besprekingen hebben inderdaad lang aangesleept, maar het is steeds mijn bedoeling geweest om langer bij Anderlecht te blijven", vertelde de broer van Paul-José Mpoku aan Het Laatste Nieuws. "Ik leer ook van de fouten van mijn broer, die té vroeg naar het buitenland is vertrokken. Anderlecht is nú de beste keuze voor mij. Ik wil hier nog anderhalf jaar blijven en dan zien we wat er zich aandient. Dan zal het wellicht tijd zijn om een nieuwe stap te zetten."

Vincent Kompany speelde een belangrijke rol bij de contractverlenging. "Kompany gedroeg zich niet als een bestuurslid dat mij koste wat het kost en zo snel mogelijk wilde laten bijtekenen. Hij adviseerde me, sprak over mijn carrièreplanning. Op een bepaald ogenblik heeft hij me zelfs bij een bestuursvergadering geroepen waarop mijn contractbespreking ter sprake kwam. Hij wilde dat ik zelf hoorde wat andere mensen binnen het bestuur over mij vertelden. Ik hoop echt dat Kompany nog lang bij de club blijft", besloot Lokonga.