Droevig nieuws uit Nederland: Pim Verbeek op 63-jarige leeftijd overleden

Droevig nieuws uit Nederland: Pim Verbeek op 63-jarige leeftijd overleden

28-11-2019 13:31
1

Voormalig voetbaltrainer Pim Verbeek is op 63-jarige leeftijd overleden, meldt de NOS donderdag. Verbeek was aan het begin van dit kalenderjaar nog actief als bondscoach van Oman, maar legde zijn werkzaamheden neer vanwege 'persoonlijke omstandigheden'.

Negen maanden na dato is Verbeek overleden aan zijn ziekte, laat de NOS weten. De geboren Rotterdammer kwam als speler korte tijd uit voor Sparta en maakte vervolgens naam als trainer. Tussen 1989 en 1991 was hij – zonder al te veel succes – actief als trainer van Feyenoord, daarna werkte hij bij FC Groningen en boekte hij succes bij Fortuna Sittard: de Limburgers promoveerden in 1995 onder leiding van Verbeek naar de Eredivisie en handhaafden zich tijdens de twee daaropvolgende seizoenen.

In het Verre Oosten bouwde Verbeek aan zijn internationale carrière. Tijdens de WK's van 2002 en 2006 was hij assistent-bondscoach van Zuid-Korea, onder Guus Hiddink en Dick Advocaat. In 2010 stond hij op eigen benen bij Australië, dat actief was op het WK in Zuid-Afrika. Later was Verbeek werkzaam bij de bonden van Marokko en Oman, voordat hij abrupt een punt achter zijn trainerscarrière moest zetten.