Ibrahimovic wekt woede in Zweden: woning beklad, standbeeld in brand

Ibrahimovic wekt woede in Zweden: woning beklad, standbeeld in brand

Gepubliceerd: donderdag 28 november 2019 om 12:45do 28-11-2019 om 12:45

Het nieuws dat Zlatan Ibrahimovic clubeigenaar wordt van het Zweedse Hammarby, is – op zijn zachtst gezegd – niet goed gevallen bij de supporters van zijn oude club Malmö FF. Op social media circuleren beelden van vandalistische acties in Zweden, bij de woning en het standbeeld van de 38-jarige superster.

Ibrahimovic onthulde begin oktober een levensgroot standbeeld bij het stadion van Malmö. Anderhalve maand later is het beeld echter in brand gestoken door woedende fans van de lokale voetbalclub, maar Ibrahimovic rond de eeuwwisseling begon aan zijn indrukwekkende carrière. De deur van zijn woning in Stockholm is bovendien beklad met de tekst 'Judas'.

De politie is naar aanleiding van dit laatste incident een onderzoek begonnen, bevestigt een woordvoerder tegenover Aftonbladet. Men overweegt om de beveiliging bij het pand aan te scherpen. Ibrahimovic heeft zelf nog niet gereageerd op de gebeurtenissen. De Zweed nam onlangs afscheid van LA Galaxy en kondigde deze week aan dat hij in Hammarby gaat stappen. Of en waar hij zijn voetbalcarrière gaat vervolgen, is nog onduidelijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws